Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine, a danas član iranskog Mes Kermana, od sinoć je među novinarima jedan od najpopularnijih igrača domaćeg prvenstva.

– Otkako se saznalo da će Iran u Brazilu igrati protiv Bosne i Hercegovine lokalni novinari me stalno kontaktiraju. Žele znati sve o našoj reprezentaciji, selektoru, igračima, državi, mentalitetu… – govori za Reprezentacija.ba Samir Bekrić.

– Sinoć je iranska televizija prikazala odličnu emisiju o našoj reprezentaciji i državi. U studiju su bile legende iranskog fudbala Ali Daei, Mehdi Mahdavikia i Ali Karimi i svi su biranim riječima govorili o našoj reprezentaciji. Smatraju nas puno boljom reprezentacijom, iako se svi slažu da je portugalski trener Carlos Queiroz napravio odličnu selekciju igrača i jako dobru reprezentaciju. – konstatira naš sagovornik.

– Iranski novinari se slažu da je grupa jaka i da će biti jako teško, te da je Argentina definitivno prvi favorit, no najavljuju i kako će se uz svo poštovanje prema Nigeriji i BiH pokušati ravnopravno boriti za drugo mjesto. – prenosi Samir Bekrić u razgovoru za naš portal.

(Reprezentacija.ba)