Odbrojavanje je već počelo. Nakon što su izvučene grupe za Svjetsko prvenstvo u Brazilu, neizbježni su komentari, analize i predviđanja. Favoriti za osvajanje titule su prema mišljenjima mnogih Argentina, Brazil, Španija, ali ni ostali nisu bez šanse i moguća su i brojna iznenađenja.

Kad je riječ o našoj  grupi, mišljenja su podijeljena, stručnjaci smatraju da smo mogli proći i bolje, ali i lošije, mada je opšta ocjena da imamo šanse da igramo ravnopravno i sa favoritima.

Kratak komentar grupe F dao je potpredsjednik Darko Ljubojević: „Ono što je najvažnije u ovom momentu jeste to da mi moramo da se okrenemo sebi i što spremnije dočekamo Svjetsko prvenstvo.Vrlo važno je da nam svi igrači budu spremni, da igraju u svojim klubovima, te da se maksimalno ozbiljno pripremimo za prvu utakmicu. Imamo tim koji može da napravi dobar rezultat, ali ni u kojem slučaju ne smijemo razmilšljati, a poznavajući naše igrače i nećemo, da nam je ovo jedna avantura i izlet. Ja vjerujem u sve njih i da će dati sve od sebe da budemo ne samo debitanti, već i prijatno iznenađenje za sve druge. Grupa je vrlo interesantna, možemo da igramo i sa Argentinom, ako smo spremni, a od ostalih protivnika u grupi smo bolji, pa to trebamo i pokazati.“