VIDEO \\ Pripreme za Mundijal: Stadion u St. Petersburgu će biti poput svemirskog broda

Na stadionu u St. Petersburgu će se igrati utakmice Mundijala 2018. godine FIFA delegacija je ovih dana u Rusiji zemlji domaćina narednog fudbalskog Mundijala posjetila stadion u St. Petersburgu na kojem će biti igrane utakmice pomenutog Svjetskog prvenstva. Stadionu St. Petersburgu je u fazi rekonstrukcije, a kada se napravi bit će jedan od najmodernijih stadiona u […]

NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo Reprezentacija.ba portala i Reprezentacija.ba portal ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Na stadionu u St. Petersburgu će se igrati utakmice Mundijala 2018. godine

FIFA delegacija je ovih dana u Rusiji zemlji domaćina narednog fudbalskog Mundijala posjetila stadion u St. Petersburgu na kojem će biti igrane utakmice pomenutog Svjetskog prvenstva.

Stadionu St. Petersburgu je u fazi rekonstrukcije, a kada se napravi bit će jedan od najmodernijih stadiona u svijetu.

Imat će vanjski izgled u obliku svemirskog broda, a visina objekta od sedam spratova će iznositi preko 56 metara.

Opremljen pokretnim krovom biće prilagodljiv za sve vremenske uslove u bilo koje doba godine, pa će čak i zimi temperatura unutar stadiona iznositi 15 stepeni Celzijusa.

Na pomenutom stadionu svoje domaće utakmice će igrati ekipe Zenita iz St. Petersburga, a pored toga će biti u mogućnosti da ugosti brojne događaje, koncerte…

Također će 2020. godine biti domaćin tri utakmice grupne faze Europskog prvenstva, kao i jednu četvrtfinalnu utakmicu.

Planirani kapacitet stadiona je 68.134 sjedeća mjesta.

Nadamo se da će naša fudbalska reprezentacija u narednim kvalifikacijama ostvariti plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji i možda zaigrati na ovom stadionu.

(Reprezentacija.ba)


Komentari

1 Komentar
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Admir Smajic HZ
07.04.2016. 10:41

A nasih igraca iz Rusije nigdje u reprezentaciji a vazda ih je bilo Rahimic,Topic,Krunic