Velež i Zrinjski u subotu od 20,45 sati na stadionu “Rođeni” igraju mostarski derbi u okviru devetog kola PL BiH.

Tim povodom održana je press konferencija Veleža, a prisutnim novinarima obratili su se trener Irfan Buz i prvotimac Edo Vehabović.

Svjestan sam da je to jedan veliki derbi. Zrinjski je jak tim, već su postigli 16 golova u šest utakmica i to govori mnogo. Mi igramo kući i moramo biti spremni. Ključ je balans u timu. To je veoma važno. Zrinjski ima sistem i to se vidi. Anazirali smo ih i imaju dobre strane, ali ima i loše koje trebamo iskoristiti. Igramo kući i cilj su tri boda“, kazao je turski trener i dodao:

“Zrinjski ima dobru tranziciju. Moji igrači moraju biti fokusirani. To je važno. Želimo igrati vertikalno. Mujan neće biti spreman za utakmicu, a ostatak tima je spreman. Imamo odlične navijače. To sam vidio u prethodne tri utakmice. Želimo navijačima pokloniti tri boda. Dobro smo se pripremili.

Već znam ko igra u prvih 11 i tu neće biti dilema. Znamo što ćemo napraviti. Mnogo smo radili sa ekipom. Siguran sam da će igrači dati sve od sebe i mislim da ćemo sutra uzeti sva tri boda.”

Vehabović će protiv Zrinjskog biti kapiten Rođenih. Ističe da mu je to velika čast.

Velika je čast sutra kao kapiten predvoditi ekipu. Očekujemo pobjedu. Domaćini smo i želimo pokazati da znamo i možemo igrati kao što smo pokazali i u Gabeli. U sezonu smo ušli loše i ispod naših očekivanja smo odigrali par utakmica. Nadam se da se pobjedom u Gabeli vratili na kolosijek i da ćemo nastaviti da nižemo dobre igre”, rekao je Vehabović i dodao:

“Pratim skoro sve utakmice lige, Zrinjski je promijenio neke igrače, ali je zadržao kostur ekipe. Ostvarili su skoro sve pobjede, igraju dobro, ali i mi se nešto pitamo ovdje. Dat ćemo maksimum i nadam se da ćemo pobijediti.”

Derbi iz Mostara direktno će prenositi Arena Sport.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16