Seferović o sutrašnjoj utakmici protiv BiH

Napadač reprezentacije Švicarske Haris Seferović (24) večeras će zaigrati protiv BiH, zemlje u kojoj su rođeni njegovi roditelji.

Seferović je prošao sve omladinske selekcije Švicarske, a prije nego je postao “A” reprezentativac ove zemlje mnogo se govorilo o njegovom igranju za BiH. No, kako kaže poziv nije dobio pa je tako ostao vjeran reprezentaciji Švicarske.

Seferović uistinu i nije nikada dobio zvanični poziv NFSBIH koji ga je 2013. godine pozvao u Ljubljanu na ručak i druženje uz prijateljsku utakmicu BiH i Slovenije što ovaj fudbaler nije mogao opravdati u svom klubu. Seferović nije bio strpljiv kao braća Hajrović, pa danas igra za Švicarsku.

“Ovo je specijalna utakmica za mene. Moji roditelji su iz Bosne i Hercegovine i ja sam često dole. Ipak ovo je prijateljska utakmica i očekujem dobar meč. Sigurno je da nisam ja kriv što nisam zaigrao za BiH. Nisam dobio poziv da igram za reprezentaciju BiH”, poručio je Seferović uoči sutrašnje utakmice Švicarska – BiH.

Haris Seferović je napadač njemačkog bundesligaša Eintracht Frankfurta.

Sa U-17 selekcijom Švicarske je osvojio Svjetsko prvenstvo. Za “A” reprezentaciju Švicarske je do sada upisao 27 nastupa i postigao sedam golova.

(Reprezentacija.ba)

Nagradna igra naših prijatelja AT Store u kojoj je važnije koliko poznajete našu fudbalsku reprezentaciju, nego da imate…

Posted by BiH Reprezentacija on Monday, 28 March 2016

(Reprezentacija.ba)