Reprezentacija Španije je sinoć izborila finale Eura pobjedom nad Francuskom, a utakmicu je komentarisao Rade Bogdanović.

Rade Bogdanović je razočaran nastupom Francuske, a posebno je bio oštar prema Deschampsu.

“Rekao sam da nema šta da traži, selektor ima bijelu košulju, on se predao prije utakmice, realno gledajući. Dosta je grešaka napravio, ali prvo da kažem za Špance pošto su pobjednici, kada se Pedri povrijedio, tačno devet igrača mu je prišlo da vidi šta se dešava sa njim.

Imaju prije svega kućno vaspitanje, fudbalsko obrazovanje na jako velikom i visokom nivou, selektora koji je sa njima tolike godine. Momci, svaka čast, uzeli ste sve moguće simpatije koje neko može da uzme i od našeg i europskog naroda”, kazao je Bogdanović i dodao:

“Kada je riječ o francuskoj reprezentaciji, tuga i žalost, opterećeni milionima i kompleksima, mi smo se zezali sa njima, pošto je ovo sport i zabava. Vidjeli ste obuću koju su imali na sebi i odjeću kada su dolazili, to vam je kompleks. Nemaju neko veliko kućno vaspitanje, kad izgledaju kako izgledaju. Imali ste maloprije Mbappea, sada da ja kažem to, od nas 15 bi ustalo i reklo gde je Mbappe.

Petnaest šuteva, svi su bili preko prečke, a potpisao ugovor od nekoliko stotina miliona eura, bavio se politikom, igrači se bavili politikom. Imam osjećaj da su kao da ne samo da im se nije igralo, nego vidite da nema osjećaja timske igre, pripadnosti. Jako veliko razočaranje. Mi smo na početku prvog prvenstva rekli da su kandidati, ali snaga klade valja, a um caruje.”

Španija je slavila nakon preokreta golovima sjajnih Yamala i Olma.

(Reprezentacija.ba)