Reprezentacija Španije sinoć je nakon preokreta savladala Francusku sa 2:1, a nakon meča medijima su se obratili selektori i nekoliko fudbalera.

Selektor Španije, De La Fuente:

“Moramo pomoći Yamalu tako što ćemo ga držati na zemlji i razvijati ga na najbolji način. To je mir i spokoj. U starom Rimu, kada su govorili o Cezaru, rekli bi: ‘Zapamti da je smrtan!'”

Moram zadržati svoju vjeru u ovu skupinu igrača. Oni uvijek rade za opće dobro. Vrlo su velikodušni s radnom stopom. To je samo još jedan znak da je ovo nezasitna momčad. Ponosan sam što mogu usmjeravati ove igrače.”

Selektor Francuske, Didier Deschamps:

“Uspjeli smo otvoriti rezultat, što je bilo sjajno. Španija je ipak bolje gospodarila utakmicom od nas. Nismo igrali tako dobro, nismo igrali okomito kako sam želio. Gurali smo sve do kraja.

Morate biti što opušteniji i pogoditi cilj. To je ono što nam je nedostajalo. Ipak, stigli smo do polufinala i pronašli način da postignemo gol, zahvaljujući Kolu Muaniju. To bi bilo bilo bi bolje da smo bili učinkoviti kao prije.”

Lamine Yamal:

“Ciljao sam tačno u gornji čošak u koji je ušao moj udarac i to je biodivan osjećaj. Trudim se ne razmišljati previše o tome što se događa. Samo želim uživati ​​i pomoći momčadi. Došao sam ovdje pobijediti u svim utakmicama kako bih mogao proslaviti svoj 17. rođendan u subotu ovdje u Njemačkoj sa svim svojim saigračima!

Dolazak u finale je stvarno poseban. Moram pomoći svom timu i to je ono što sam pokušao učiniti danas. Bio sam jako sretan nakon posljednjeg zvižduka. To je ostvarenje sna.”

Kolo Muani:

“Bila je to teška utakmica, imali su veliki posjed lopte. Uspjeli smo otvoriti rezultat, ali ove utakmice se svode na najsitnije detalje, a oni večeras nisu bili na našoj strani.”

William Saliba:

“Razočarani smo jer smo mogli bolje. Prvi smo zabili, ali smo im nakon toga dali dva gola. Iskreno, bili su bolji od nas i to moramo prihvatiti. Teško je, ali tako je. Dali smo sve od sebe da se vratimo u to, ali to se nije dogodilo.”

Dani Olmo:

“Sada smo stvarno blizu. Jedan korak dalje. Imamo nevjerojatnu momčad – toliko naporno radimo da postignemo sve ovo. Iznad svega, zaslužujemo biti u ovom finalu. Kakvu sjajnu utakmicu smo napravili. Nije me briga ako suočavamo se s Engleskom ili Nizozemskom.”

(Reprezentacija.ba)