Velež u srijedu na Grbavici od 20,00 sati dočekuje Inter Escaldes iz Andore.

Tim povodom održana je press konferencija Veleža, a prisutnim novinarima obratili su se trener Damir Čanadi i napadač Nermin Haskić.

Čanadi je na samom početku kazao da imaju jako malo informacija o protivniku.

“Iskreno, imamo malo informacija. Odigrao sam par utakmica u Europi, sa andorskim timovima nisam imao utakmicu, ali moramo uzeti onako kako jeste. Imaju dosta Španaca, mislim da će na taj način igrati. Fokus je na totalno na nama. I mi i oni su u pripremama, možda i oni o nama ne znaju toliko puno. Bitno je da smo fokusirani na nas. Kratko sam tu, osam dana. Dali smo maksimalno, ekipa za mene i ja za njih. Stvorili smo energiju i želimo da se pokažemo na terenu. Jako bitna utakmica. Želimo proći. Na to smo fokusirani ove nedjelje“, kazao je Čanadi i osvrnuo se na svoj dolazak u Velež:

“Jedan trener je odustao, ja sam došao u Velež. Mislim da smo maksimalno izvukli. Moramo prihvatiti kako jeste. Mi to ne vidimo ni kao negativno ni kao pozitivno. I igrači su meni su pomogli, a i ja njima. Probali smo protiv Šibenika odraditi stil igre kakav želimo. Nemamo više priprema, sutra moramo funkcionisati. Hoćemo jednostavno igrati fudbal. Pogotovo ćemo gledati pred našim navijačima da napravimo pozitivan rezultat.”

Trener Rođenih ističe da su sutra šanse 50:50

“Znamo da smo Velež i da smo veliki klub u Bosni. Ne vidim da moramo proći, mislim da svi treniraju, igraju i pokušavaju pobijediti utakmicu. Doveli su trenera koji može pomoći toj ekipi. Moramo respektovati, mislim da su šanse 50-50. Iskreno, ni mi ne znamo gdje stojimo. Sutra možemo pokazati koliko smo daleko fizički i taktički, koliko možemo našu ideju igre držati. To su meni bitne stvari, kako se ponašamo na terenu. Ja ću sutra puno odgovora dobiti o tome kakva je ekipa stvarno”, rekao je Čanadi i dodao:

“Ekipa ima pozitivan karakter. Dugo sam u fudbalu, vodio sam dosta ekipa, ali u tako kratkom periodu nisam puno puta doživio da jedna ekipa gleda da to tako izradi, ideju igre koja će se okrenuti. Mislim da su to dosta dobro prihvatili. Sa pozitivnom energijom idemo sutra u utakmicu, a onda je možemo opet analizirati. Opet imaju nedjelju dana, priključit će se jedan ili dva igrača. Nismo ni mogli staviti sve na listu. Stvarno mi je žao. To je isto bila bitna situacija.

Foto: Screenshot

Nermin Haskić je dobio pitanje o sutrašnjem protivniku.

“Što sam mogao saznati, ušao sam nekoliko puta na njihov Instagram, čisto da vidim o kakvim igračima se radi. Što se tiče videa sa treninga ili utakmica, nisu mnogo ubacivali, stvarno su to držali u tajnosti. Samo se može vidjeti par slika. Ništa specijalno se nije moglo saznati o njima.”

Napadač Rođenih očekuje dobru partiju sutra, a prokomentarisao je i svoju fizičku spremu.

“Probali smo se držati mi stariji igrači koji smo ostali, pokušali smo držati i atmosferu te pozitivnu energiju. Moglo se dosta toga vidjeti protiv Šibenika. U kratkom periodu smo pohvatali dosta ideja koje šef od nas traži. Sa takvim pristupom želimo sutra izaći. Nadamo se dobroj partiji. Sigurno da nema brige što se toga tiče. Što se tiče moje kondicije, nisam siguran koliko mogu, ali koliko god da dobijem priliku – dat ću svoj maksimum. Tako razmišljam i ja i svaki pojedinac u ekipi.”

Meč Velež – Inter Club d'Escaldes direktno prenosi Arena Sport.