Banjalučki Borac će u srijedu od 21,00 sati na svom terenu igrati protiv albanske Egnatije meč prvog pretkola kvalif. za Ligu Šampiona.

Tim povodom održana je press konferencija šampiona BiH, a prisutnim novinarima obratili su se trener Mladen Žižović, kapiten Srđan Grahovac te sportski diretktor Oliver Jandrić.

Uzdaju se Banjalučani u pune tribine Gradskog stadiona, a silno su motivisani da u prvom dvoboju sa Egnatijom pokažu sav svoj kvalitet.

“Ostavit ćemo posljednji atom snage. Hoćemo da imamo posjed, da napadamo svih 90 minuta i da probamo kroz izgrađene napade da dođemo do njihovog gola. Nisam pristalica defanzivnog fudbala i mislim da ćemo sutra imati dovoljno prostora.

Moramo da iskoristimo svaku šansu za gol koja nam se ukaže. Nadam se da će nam publika dati dodatni adrenalin, da će nam biti vjetar u leđa, a uz takvu atmosferu ekipa uvijek ide preko granica svojih mogućnosti”, ističe Mladen Žižović.

Kapiten Srđan Grahovac pun je optimizma i kaže da se će, zajedno sa saigračima, dati sve od sebe da ekipa ostvari dobar rezultat u Banjoj Luci.

Foto: FK Borac

“Pred nama je historijska šansa da napravimo veliki iskorak u Europi. Dobro znamo šta nam se “otvara” ukoliko eliminišemo Egnatiju i dat ćemo sve od sebe da to uradimo. Dobro smo radili tokom pripreme, a novi igrači odlično su se uklopili.

Pozvao bih navijače da dođu na stadion, ali mislim da za utakmice poput ove nije potreban dodati poziv. Navijačka podrška nam mnogo znači i daje nam dodatnu energiju“, rekao je Grahovac.

Foto: FK Borac

Oliver Jandrić, sportski direktor Borca, pohvailo je voljni momenat ekipe tokom pripremnog perioda. 

Iz ove utakmice možemo da dobijemo mnogo. Ukoliko prođemo narednu rundu imamo zagarantovanih još šest evropskih utakmice i veliku priliku da dođemo do grupne faze nekog evropskog takmičenja. Novi igrači su se odlično uklopili i svi sa nestrpljenjem dočekujemo prvi sudijski zvižduk“, poručuje Jandrić.

Meč Borac – Egnatia direktno prenosi Arena Sport.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16