Aktuelni šampion BiH banjalučki Borac će u prvom pretkolu kvalifikacija za Ligu Šampiona igrati protiv albanske ekipe Egnatia.

Prvi duel na programu je 9. ili 10. jula u Banjoj Luci, a stručni štab i igrači Borca su izvlačenje pratili u svojoj slovenačkoj bazi Terme Zreče.

Kapiten Borca Srđan Grahovac je za zvaničnu stranicu kluba istakao da nemaju puno informacija o protivniku.

“Bilo je jako lijepo vidjeti ime našeg kluba uz logo Lige Šampiona. Dobili smo rivala o kojem, iskren da budem, nemamo puno informacija osim što znamo da smo zahvaljujući njima, donekle, bili nosioci u ovoj rundi kvalifikacija.

Na nama je sada se dobro spremimo, da pružimo dobru igru i nadamo se prolasku u narednu fazu kvalifikacija. Želim i da pozovem naše navijače da ispune Gradski stadion u prvoj utakmici i da nam daju dodatnu snagu. Imamo historijsku priliku za europski uspjeh i želimo da je iskoristimo“, rekao je Grahovac.

Foto: FK Borac

Stručni štab odmah nakon žrijeba prionuo je na pripremu evropskog duela.

Odmah smo počeli sa prikupljanjem svih informacija neophodnih za pripremu utakmice. Poznato mi je da su oni, minule sezone, skoro sve vrijeme bili na prvoj poziciji u tamošnjem prvenstvu. To govori da posjeduju kvalitet, ali mi ćemo se dobro spremiti za predstojeći dvomeč. Očekujem fenomenalnu atmosferu u Banjoj Luci”, rekao je Mladen Žižović, šef stručnog štaba Borca.

Foto: FK Borac

Ishod žrijeba prokomentarisao je i Oliver Jandrić, sportski direktor kluba.

Mišljenja sam da smo dobili najboljeg protivnika iz ove grupa rivala sa kojima smo mogli da odmjerimo snage. Na nama je sada da ih dobro analiziramo i da se spremimo za predstojeći dvomeč. Želim da pozovem naše navijače da nam pruže podršku i da zajedno izborimo plasman u drugo kolo“, kazao je Jandrić.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16