Edin Džeko (38) velika je želja navijača Hajduka, a donekle je i sam kriv za dugogodišnju poveznicu sa splitski klubom jer je svojevremeno izjavio da će karijeru završiti upravo na Poljudu.

Džeko ima hrvatski pasoš, a osim imovine u Dubrovniku, pisalo se kako upravo u splitu sa Senijadom Ibričićem pravi neke zgrade.

Sve je to dovoljno da ga i najveći hrvatski mediji poput Index.hr počnu povezivati sa splitskim klubom nakon što je za trenera doveden Gennaro Gattuso.

Ukoliko već i napusti Fenerbahce, čini se da je realnije da Džeko karijeru nastavi u Saudijskoj Arabiji, ali hajde da vidimo šta to piše Index.hr u nastavku.

“”Hajduk je počeo ozbiljno raditi na slaganju momčadi za nadolazeću sezonu. Prvi veliki potez Nikole Kalinića bio je dovođenje legendarnog Talijana Gennara Gattusa (46) na mjesto trenera, a Hajdukov novi sportski direktor tu, čini se, ne namjerava stati s velikim imenima.

Kalinić razgovarao s Džekom i Rakitićem

Ranije danas doznali smo da je kontaktirao Edina Džeku (38), napadača Fenerbahčea i legendu bosanskohercegovačkog nogometa koja posljednjih godina ne krije svoju naklonost Hajduku. Kalinić i Džeko kratko su bili i suigrači u Romi te su u dobrim odnosima.

Nedugo nakon toga potvrđeno nam je da je Kalinić razgovarao i s Ivanom Rakitićem (36) te da se raspituje može li se ikako izvući iz Saudijske Arabije. Ondje u Al Shababu ima plaću od 15 milijuna eura po sezoni, a ugovor mu traje do ljeta 2025. godine.

Rakitić, baš kao i Džeko, nije imun na kombinacije oko dolaska u Hrvatsku: “Ako me budu zvali, onda ću sjesti s kumom, ispeći dobar roštilj i razgovarati o tome. Porazgovarat ćemo i vidjeti što i kako”, rekao je legendarni hrvatski veznjak za Tportal.” piše Index.hr.

(Reprezentacija.ba)