Asmir Begović (36) mogao bi u svom CV-u upisati još jedan veliki engleski klub. Portali na ostrvu danas pišu o interesu Newcastlea za našeg golmana.

Begović je golman QPR-a, ali mu krajem sezone ističe ugovor.

Naš golman u Premiershipu je već branio za Portsmouth, Ipswich, Stoke, Chelsea, AFC i Everton. Ukupno ima preko 250 utakmica u Premiershipu i preko 60 njih bez primljenog gola.

BBC je ranije javio da i Celtic želi dovesti Begovića.

– Ugovor mi zvanično ističe krajem ovog mjeseca, situacija je otvorena, imam razgovore i sa Queens Park Rangersom. Vidjet ćemo, ništa ne mogu reći u ovom trenutku. Iako ću ubrzo napuniti 37., motivisan sam i želim nastaviti braniti. Vidim sebe još nekoliko godina na visokom nivou. – rekao je nedavno Asmir za Reprezentacija.ba.

Begović je trenutno fokusiran na rad svoje akademije koja upravo održava treninge u Velikoj Britaniji.

– Misija je dati šansi djeci da se usavršavaju kao golmani. Dobro se radi, planirani su kampovi i ovog ljeta u nekoliko gradova i nadam se da će se pojaviti što više djece. Ne bi bilo sretnijeg od mene da neko od njih u budućnosti napravi karijeru i ostvari svoje snove kao što sam i ja. Treba im dati motiv, zaključuje Begović na kraju razgovora za Reprezentacija.ba portal.

Nakon mladih selekcija Kanade koristi promjenu FIFA pravila 2009. godine i počinje braniti za Bosnu i Hercegovinu. Branio je ukupno na 63 utakmice za BiH posljednji put 2020. godine kod Dušana Bajevića.

Još od mandata Roberta Prosinečkog nije u dobrim odnosima sa selektorima, a njegov otac čak ide tako daleko da u javnosti optužuje Edina Džeku i tadašnjeg predsjednika FS BiH Elvedina Begića da rade na uklanjanju Begovića iz reprezentacije BiH.