Mladen Žižović (43) predstavljen je danas kao novi trener Borca.

„Čast mi je i zadovoljstvo što sam preuzeo trenersko kormilo FK Borac. Ovo je klub u kojem sam igrao i u kojem sam stekao mnogo prijatelja sa kojima sam ostao u kontaktu. Za Banjaluku me vežu posebne emocije s obzirom da mi se jedna kćerka rodila u ovom gradu. Nadam se da ću ukazanu priliku iskoristiti na najbolji mogući način i da ću sa svojim stručnim štabom opravdati ukazano povjerenje. Želimo da napravimo iskorak u Evropi, da dugoročno pravimo dobre rezultati, te da potvrdimo sav dosadašnji rad.Radujem se novom izazovu.” rekao je Žižović koji je uputio čestitku Vinku Marinoviću za sve što je uradio sa našim klubom u minulom periodu.

“Potrebna nam je temeljna analiza u narednih nekoliko dana. Svi treneri traže vrijeme, ali mi ga nemamo puno. Moraćemo brzo da reagujemo, ali i da budemo veoma oprezni kako ne bi napravili neku grešku. Pojačanje će biti, a bez zdrave konkurencije unutar tima nema ni dobrih rezultata. Evidentno je da smo ostali upražnjeni u veznom redu i to nam je prioritet. Dovešćemo provjerene igrače i igrače koji imaju ambiciju. Moja ideja je da dovedemo igrače koji imaju kvalitet, karakter i ambiciju, a po meni, ključna su ova dva zadnja faktora za dobar rezultat.” rekao je Žižović.

Dobrodošlicu novom treneru i puno sreće u radu poželio je i Oliver Jandrić, sportski direktor FK Borac.

“Mladen je nosio dres našeg kluba i dobro poznaje klupski mentalitet, ali i igrački kadar. Vrlo brzo smo se dogovorili i ambicije su nam se poklopile. Pred nama su veliki izazovi, a prvi je iskorak u Evropi , a nakon toga i potvrđivanje rezultata od prošle godine. Mladen je spreman da se nosi s tim. Ima energiju, iskustvo i znanje, a pritom je i mlad trener te je u neku ruku željan dokazivanja.” rekao je Jandrić.

Trener iz Rogatice u svojoj karijeri je vodio Radnik Bijeljina, Zrinjski, Sloboda, Al Kholood iz Saudijske Arabije i donedavno Shkupi iz Sj. Makedonije.

(Reprezentacija.ba)