Snimali smo Sergeja Barbareza (52) tokom utakmice protiv Italije. Naš selektor bio je vrlo aktivan. Kao i protiv Engleske Barbarez je utakmicu proveo na nogama.

Davao je upute, gestikulirao, pokušao doprinijeti koliko je moguće da se ono pripremljeno na treninzima što bolje sprovede na djelu na samoj utakmici.

Barbarezu su ovo bile i prve utakmice u trenerskoj karijeri uopšte, pa je bilo zanimljivo pratiti kakav stil ponašanja ima tokom meča.

Naši navijači vole energične i temperamentne trenere, ali koji zadrže hladnu glavu. Čini se da će se Barbarez uklopiti u taj profil.

Posebno je pozdravljen njegov potez da je poslije utakmice prišao navijačima da se zahvali na podršci.

Biće sigurno i teških trenutaka, kao i teških riječi od strane samog selektora, ali i javnosti i medija sa druge strane.

Ne treba zaboraviti – svi imamo isti cilj – stvaranje stabilne reprezentacije, koja će prije svega biti zdrav simbol Bosne i Hercegovine.

Jer fudbalska reprezentacija i sportski predstavnici danas su bitniji nego li najviši planinski vrh, najduža rijeka ili neki treći prirodni ili društveni simbol države.

(Reprezentacija.ba)