Juče je u Podgorici počeo turnir za U15 djevojčice u organizaciji Fudbalskog saveza Crne Gore,  reprezentativke Bosne i Hercegovine u prvoj utakmici su se sastala sa selekcijom Hrvatske i upisale poraz rezultatom 0:3, saopšteno je iz FS BiH.

Hrvatska je povela u 10. minuti iz prve ozbiljne situacije na utakmici, kada je Ema Cikvar sjajno sve sama uradila i pogodila za 0:1.

Na 0:2 povisila je Lorena Tomašić u 60. minuti nakon ubačaja iz prekida sa lijeve strane kada je glavom pogodila na drugoj stativi.

U sudijskoj nadoknadi iz gotovo identične situacije nakon prekida ponovo je sama na drugoj stativi ostala Tomašić i postigla novi pogodak i time postavila konačan rezultat utakmice.

U drugom kolu 11. juna u 18:00 sati na Cetinju naša selekcija će se sastati sa Crnom Gorom.

Bosna i Hercegovina – Hrvatska 0:3 (0:1)

Sudija: Milica Radulović

Strijelci: Ema Cikvar 10`, Lorena Tomašić 60`, 90`+1.

Bosna i Hercegovina: Ivana Dumančić, Marija Maksimović, Ana Dumančić, Hana Mešan (Nedžma Selamović), Marija Šekarić (71. Petra Šutalo), Ana Vulić (46. Jovana Filipović), Teodora Novaković (88. Anđela Slijepčević), Sanja Mušić (46. Jelena Blagojević), Admira Selman (83. Dunja Gagić), Lamija Bjelica, Iris Brkić (71. Neda Miladinović). Selektor: Dragan Jevtić.

Hrvatska: Sara Rabar, Ivona Buljat, Mia Ana Dalić, Laura Libić, Lorena Tomašić, Marta Skopljak, Ema Cikvar, Petra Obradović, Marija Krunić, Jana Vujčić, Lana Popić.

(Reprezentacija.ba)