Naša reprezentacija danas nastavlja pripreme za prijateljsku utakmicu protiv Italije.

Zmajevi su u utorak iz Engleske doputovali u trening kamp blizu Pise, nakon čega im je selektor Barbarez dao slobodan dan. Jučer ih je većina boravila u Firenzi gdje su se družili obilazeći grad, prodavnice i restorane.

Barbarezovi igrači treniraće u četvrtak i petak u 19,00 sati u svom kampu, a u subotu će u 19,00 sati imati trening na stadionu Carlo Castellani u Empoliju.

Stručni štab baš i nije imao slobodan dan jer su nastavili sa radom na stvaranju plana i strategije za završetak priprema i samu utakmicu protiv Italije.

Trening centar Tirrenia u kojem boravi reprezentacije je u vlasništvu Olimpijskog komiteta Italije, a koriste ga i talijanske fudbalske selekcije. Nalazi se na obali Tirenskog mora, tačnije dva kilometra od plaže. Sam centar između ostalog sadrži i četiri fudbalska terena sa prirodnom travom.

Italija i Bosna i Hercegovina prijateljski susret igraju u nedjelju navečer od 20,45 sati u Empoliju. Italija je u utorak remizirala sa Turskom 0:0, dok je BiH u nedjelju poražena od Engleske 3:0.

Talijani na EURO 2024 brane titulu prvaka Europe, ali su tek šesti favoriti. Ispred njih su, prema kladionicama, Francuska, Njemačka, Španija i Portugal.

(Reprezentacija.ba)