Atalanta i Bayer Leverkusen večeras igraju finale Europa Lige. Oba trenera su najavila večerašnji duel u kojem će akter biti i reprezentativac BiH, Sead Kolašinac (30).

Trener Atalante, Gan Piero Gasperini najavljuje tešku utakmicu.

“Vjerujemo da smo se dobro pripremili i jedva čekamo da utakmica počne. Svjesni smo da igramo protiv sjajnog protivnika. Znamo da je Leverkusen bez poraza i da su imali sjajnu sezonu, ali njihovi rezultati nisu slučajnost.

No, i naš put do finala je bio jako dobar, pobijedili smo snažne momčadi i vjerujemo da možemo do naslova. Mali detalji mogu biti odlučujući u finalu”, istakao je Gasperini.

Sjajni Xabi Alonso, trener Leverkusena, vjeruje u svoj tim.

“Naše samopouzdanje nas tjera dalje. Znamo da možemo zabiti golove do posljednje minute, to je veliki napredak koji je momčad napravila ove sezone. Od početka smo vjerovali u našu igru i to je u središtu ovog uspješnog niza.

Pripremit ćemo se kao za sve utakmice do sada. Nismo izgubili već 51 utakmicu, moji dečki znaju se prilagoditi različitim situacijama, to vrijedi i za finale. Atalanta zna što želi i uspješna je u Italiji i Europi. Ali, mi smo imali puno utakmica u Njemačkoj protiv ekipa koje igraju slično. Sutra će biti potrebna taktika, inteligencija i mentalitet, rekao je Alonso.

Utakmica se igra od 21:00 sati uz prijenos na Areni Sport.

Sead Kolašinac se vratio nakon povrede, a pojedini mediji u Italiji pišu kako će bh. defanzivac igrati od prve minute.