Željezničar u posljednjem kolu dočekuje prvaka BiH, banjalučki Borac, a popularni Manijaci pozvali su sve navijače na susret i prozvali Borac.

“U nedjelju nas čeka posljednja ovosezonska utakmica na Grbavici. Dolazi nam ekipa koja je već digla trofej prvaka Bosne i Hercegovine. Ekipa koju ne možemo nazvati šampionima, već samo klubom koji je zauzeo prvo mjesto na tabeli zahvaljujući sudijskoj lakrdiji koja se više i ne možeti nazvati krađom, već pljačkom.

To je tek jedan od povoda zašto u nedjelju moramo napuniti stadion. Važno je da se pošalje slika pune Grbavice kao vid bunta i inata prema svemu što vidimo u bh. fudbalu.

Drugi povod zašto Grbavica mora biti puna jeste i taj što i ove godine imamo priliku biti najposjećeniji stadion u BiH. Ne bi bilo nikakvo čudo da Grbavica rutinski ima najveću posjetu da se na njoj gledao kvalitetan fudbal, ali ove godine to ima poseban značaj jer smo na Grbavici gledali grčevitu borbu za opstanak.

Velika je to stvar na koju svaki Željin navijač treba biti ponosan. Nismo zakazali onda kada bi mnogi posustali, pa idemo to krunisati punim stadionom protiv Borca.

Idemo ponovo praviti redove za karte”, napisali su iz Manijaka.

Željezničar je jučer objavio tekst i poziv navijačama u kojem stoji da je potrebno da na Grbavici bude 9.747 navijača kako bi i treću godinu zaredom Grbavica bila najposjećeniji stadion u BiH.

Utakmica se igra u nedjelju od 17:00 sati.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16