Željezničar u derbiju kola slavio u Tuzli, pobjede Zrinjskog i Sarajeva

Proteklog vikenda odigrano je osam susreta 22. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu.

U derbiju odigranom u Tuzli, Sloboda je poražena od Željezničara minimalnim rezultatom 0:1, dok je Zrinjski u Mostaru teže nego što se očekivalo savladao prijedorski Rudar sa 2:1 i izjednačio se na prvom mjestu sa ekipom Slobode.

Sarajevo ja na domaćem terenu bez većih problema pobijedilo Slaviju rezultatom 3:0, dok su Široki Brijeg i Čelik odigrali meč bez golova.

Drina je iznenađujuće trijumfovala nad Radnikom (1:0), Borac je došao do važne pobjede u Travniku (2:0), Olimpic i Vitez su podijelili bodove (0:0), a Mladost je sa 1:0 bila bolja od Veleža.

19. mart:

Drina – Radnik Bijeljina 1:0 (Obradović 16. minuta – autogol)

Drina: Filip Erić, Vasiljević, Petrović, Blagojević, Ćulibrk, Kuzmanović, Jokić, Ivanović, Ilić, Radovan Vasić i Kikić. Još su igrali Atić, Stefanović i Dušan Erić.

Radnik Bijeljina: Avdukić, Srećković, Šećerović, Hodžić, Obradović, Janković, Beširević, Memišević, Jakovljević, Krsmanović i Ostojić. Još su igrali Aleksandar Vasić i Stokić.

Sloboda – Željezničar 0:1 (Lendrić 53. minuta)

Sloboda: Pirić, Mehmedagić, Ahmetović, Haurdić, Veselinović, Zeba, Stjepanović, Ordagić, Efendić, Salihović i Ivetić. Još su igrali Krpić i Mehidić.

Željezničar: Kjosevski, Lendrić, Siniša Stevanović, Miroslav Stevanović, Blagojević, Memija, Zahirović, Hodžurda, Stanić, Bogičević i Bekrić. Još su igrali Kramarić, Đermanović i Zolotić.

Travnik – Borac 0:2 (Mance 23. minuta, Jović 71. minuta)

Travnik: Nurković, Jelić, Hadžibulić, Kouadio, Mornar, Jašarević, Smajić, Kovač, Nuhić, Aleksić i Anel Čurić. Još su igrali Zec, Amel Čurić i Čulum.

Borac: Ružić, Đokić, Mance, Bečelić, Jović, Maletić, Kiso, Redžić, Marjanović, Predragović i Raspudić. Još su igrali Popović, Milosavljev i Škorić.

Mladost Doboj Kakanj – Velež 1:0 (Dilaver 74. minuta)

Mladost Doboj Kakanj: Hadžić, Milisavljević, Asanović, Kovač, Ramović, Isaković, Gačan, Kobilica, Hodžić, Sušić i Rizvanović. Još su igrali Dilaver, Poček i Šišić.

Velež: Bobić, Memić, Količić, Jakirović, Papaz, Ćemalović, Kodro, Jazvin, Demić, Mahinić i Serdarević. Još su igrali Isić, Alikadić i Jakupović.

Zrinjski – Rudar Prijedor 2:1 (Arežina 28. minuta, Pekija 76. minuta – autogol; Kantar 41. minuta)

Zrinjski: Vasilj, Filipović, Petrak, Blaić, Graovac, Katanec, Tomić, Todorović, Arežina, Stojkić i Mešanović. Još su igrali Bilbija, Stojanović i Žeravica.

Rudar Prijedor: Kozić, Milutinović, Jakupović, Šodić, Marić, Kantar, Jovičić, Pekija, Antonić, Kunić i Erić. Još su igrali Radoja, Rokvić i Bogdanović.

20. mart:

Olimpic – Vitez 0:0

Olimpic: Bandović, Vukomanović, Uzelac, Hadžić, Regoje, Muharemović, Handžić, Brković, Hebibović, Milović i Radović. Još su igrali Smajić, Zolj i Anđušić.

Vitez: Tirić, Mrkaić, Barić, Barišić, Livančić, Šantić, Muminović, Jevtić, Sadiković, Đurić i Radeljić. Još su igrali Jurić, Kapetan i Stanić.

Sarajevo – Slavija 3:0 (Benko 39. minuta, Amer Bekić 57. minuta, Čataković 87. minuta)

Sarajevo: Pavlović, Kramar, Barbarić, Benko, Kadušić, Duljević, Radovac, Okić, Mihojević, Amer Bekić i Rustemović. Još su igrali Harba, Berberović i Čataković.

Slavija: Lučić, Marušić, Ristić, Barić, Grujičić, Arsenijević, Kartal, Pliska, Pušara, Zeba i Marković. Još su igrali Radovanović, Vejnović i Krmar.

Široki Brijeg – Čelik 0:0

Široki Brijeg: Soldo, Krstanović, Baraban, Pandža, Pehar, Barišić, Crnov, Ćorluka, Kožulj, Brekalo i Sesar. Još su igrali Ajayi, Wagner i Ivanković.

Čelik: Adilović, Marin Popović, Jusić, Grahovac, Đidić, Hećo, Salčinović, Karić, Selimović, Bajraktarević i Kojić. Još su igrali Pezer, Ajanović i Šabanović.


(Reprezentacija.ba)