Iako svojim iskustvom uveilko nadomještava nedostatak takmičarske forme, Elvir Rahimić u posljednjem je periodu pao u drugi plan selektora Safeta Sušića. Papeta brine i brzi i okretni Adnan Zahrović koji ne može da se nametne u Bochumu iako ga u BiH mnogi vide kao Rahimićevog naslijednika.

I Rahimić i Zahirović svakako će se naći na spisku za Brazil, no čini se kako konkurenciju na deficitarnom mjestu zadnjeg veznog igrača u našoj reprezentaciji mogao uskoro povećati jedan novi fudbaler.

Riječ je o Veroljubu Salatiću, kapitenu Hajrovićevog Grasshoppera i najplaćenijem igraču ciriškog tima. Salatić, rođen 1985. godine igra na poziciji zadnjeg veznog igrača, a rođen je u Zvorniku u Bosni i Hercegovini.

Ovaj 1,86 m visok fudbaler navodno je bio pozivan od reprezentacije Srbije, no do njegovog nastupa za naše istočne komšije nikada nije došlo, a kako je za švicarsku U21 reprezentaciju nastupio 25 puta (pri tom postigao dva gola), Salatić bi prije nastupa za BiH morao u FIFA-i promijeniti svoje sportsko državljanstvo.

Igrač, definitivno, vrijedan pažnje!

(Reprezentacija.ba)