Bosna i Hercegovina ponovo je, po ko zna koji put, na tribinama savladala svoje protivnike. Od 30.397 posjetitelja koliko je uživo pratilo na Busch stadionu utakmicu između Argentine i BiH, vjerovatno je više od 30 hiljada navijalo za Bosnu i Hercegovinu.

{gallery}navijaciusa{/gallery}

FOTO: BERNES LILIĆ

Jedinstveni fenomen u svijetu modernog fudbala – navijači Bosne i Hercegovine, ponovo su pokazali da su najbolji navijači na svijetu i ponovo su prevalili hiljade kilometara iz cijelog svijeta kako bi uživo gledali Zmajeve. 

Naš nekadšanji selektor Ćiro Blažević uvijek je govorio kako raju ne možeš zavarati, pa su tako i komentari nakon jutrošnjeg poraza od Argentine bili poprilično ujednačeni.

Niko ne žali zbog poraza protiv izuzetno snažnog protivnika, no navijači se ne mogu oteti dojmu kako su prve zvijezde reprezentacije poput Edina Džeke i Zvjezdana Misimovića izgledali bezvoljno na terenu. Možda u onakvom odnosu snaga na terenu i nisu mogli bolje, ali kako već napisasmo ovo je još jedna potvrda da navijači ne traže pobjedu i nemoguće rezultate, ali žele da pred svojim očima vide kako svaki Zmaj na terenu igra sa potpunom energijom, voljom i željom za svoju domovinu, za svoje navijače…

Često se sa tribina čuju povici Zmajevima u kojima ih se naziva ponosom države, ali sada definitivno moramo reći, najveći ponos ove države su naši navijači, za koje je kako reče Asmir Begović velika čast i privilegija igrati!

(Reprezentacija.ba)