"Face TV jutros nije mogla primiti satelitski signal iz St. Louisa u prvih petnaest minuta direktnog prijenosa utakmice Bosna i Hercegovina-Argentina.

Tehnička ekipa Face TV je uspjela nadljudskim naporima, premještanjem satelitskih antena i prespajanjem signala da nakon 15 minuta "pronađe" signal.

Tehničkom ekspertizom je utvrđeno da je prijemni satelitski signal bio ometan, blokiran jačim signalom sa zemlje – teresterijalnim, što nam otvara sumnju da se radi o nečijoj svjesnoj namjeri, tj. sabotaži.

Kao dokaz da je FACE TV itekako tehnički i kadrovski osposobljena da prihvati i distribuira satelitske signale i linkovske veze je direktan prijenos spektakla iz Kaunasa, kada smo bez ikakvih tehničkih problema prihvatili tri satelitska signala (dva iz Kaunasa i jedan sa Aerodroma Sarajevo) i tri linkovske veze (Sarajevo-BBI, Sarajevo-Vječna vatra i Zenica-Bilino polje) te da smo nesmetano emitirali naš finalni satelitski signal.

Takav tehnički i produkcijski poduhvat nezabilježen je u historiji svih bh. televizija i FACE je ponosna što je punih jedanaest sati, bez ikakve tehničke greške, kombinacijom čak šest signala sa pet lokacija emitirala najveći TV-spektakl u historiji naše zemlje. 

Nakon kompletne tehničke istrage, FACE TV će javnosti predočiti rezultate. 

Izvinjavamo se našim gledaocima, ali očigledno nije do nas. Do koga jeste, saznat ćemo.

Napominjemo da će gledatelji večeras od 20:30 biti u prilici pogledati kompletnu utakmicu BiH – Argentina." navodi se u saopštenju FACE TV-a.

(Reprezentacija.ba)