Reprezentacija Argentine prije dva dana odigrala je prijateljski susret protiv Ekvadora u New Jerseyu, koji je završio rezultatom 0:0.

Selektor Argentine,  Alejandro Javier Sabella u meču protiv Ekvadora koristio je formaciju 4-3-3, koja se u presingu na sredini terena transformiše u 4-5-1.  Na golu je bio Romero, dok su par centralnih defanzivaca činili Garay i Fernandez. Na poziciji desnog beka igrao je Roncaglia, a na suprotnoj strani Orban. Mascherano, Banega i Di Maria činili su trio u veznom redu. U vrhu napada, Argentince su predvodili Alvarez, Higuain i Lavezzi.

U drugom poluvremenu priliku su dobili Zabaleta, Aguero, Biglia, Palacio i Rodriguez.

Što se tiče dva ponajbolja igrača Argentine, Higuaina i Aguera važno je napraviti razliku između njih dvojice.

Gonzalo Higuain je dosta vertikalan , traži loptu u prostor , bilo da kreć iz centralnog ili lateralnog dijela .Skoro uvijek traži vertikalnu kretnju a kada se nudi kao podrška onda je to uglavnom kako bi dao kontinuitet napadu, izvukao stopera i stvorio prostor za ubacivanje iz drugog plana.

Sergio Kun Aguero je puno neugodniji za naše stopere jer orijentira loptu kontrolom na prvi ili drugi kontakt i precizno šutira  kada ima prostora. U slučaju da Argentina bude „ganjala“ rezultat,  nije isključeno vidjeti i opciju sa dva napadača kao protiv Ekvadora kad su Aguero i Higuain igrali zajedno . Tada se dešavaju pozicione rotacije,  odnosno izmjene uloga u toku samo jednog napada. Jedan ide i nudi podršku za igrača sa loptom a drugi se pozicionira uz samu zadnju liniju tražeći  pas za finalizaciju.