Željezničar savladao Velež teže nego očekivano

Danas igrano 20. kolo Premijer Lige BiH donijelo je duel nekadašnjih velikana regionalnog fudbala Veleža i Željezničara.

U Vrapčićima, na terenu koji je bio na granici uslova regularnosti, Željezničar je teže nego očekivano savladao Velež sa 0:1.

Iako se nakon prošlog kola i poraza Veleža u Vitezu od 6:0 očekivalo više golova i atraktivnija igra, loš teren, ali i bolje izdanje Veleža nego što smo to gledali proteklog vikenda, rezultiralo je samo jednim golom i to sa bijele tačke.

Susret je odlučio Samir Bekrić u 60. minuti utakmice.

Nastupi Stevanovića i Zahirovića

Za Željezničar su danas igrala naša dva bivša reprezentativca. Miroslav Stevanović odgirao je cijeli susret, dok je Adnan Zahirović priliku dobio sa početkom drugog poluvremena.

Željezničar nakon 20 kola ima 34 osvojena boda, a Velež svega osam.

Željo u srijedu u okviru Kupa BiH gostuje Borcu, a zatim dočekuje Mladost, dok Velež u narednom kolu šampionata dočekuje Široki Brijeg.

20. kolo Premijer lige BiH

Velež – Željezničar

60. minut 0:1 Samir Bekrić (penal)

VELEŽ: Bobić, Alikadić, Jakirović, Jazvin, Kodro, Serdarević, Demić, Ćemalović, Isić, Lukomirak i Količić (bez informacjia o izmjenama).

ŽELJEZNIČAR: Kjosevski, S. Stevanović, Kosorić, Zolotić (Zahirović 46.), Bekrić (Beganović 85.), Blagojević, Bogičević, Stanić, Lendrić, Tiago (Đermanović 46.) i M. Stevanović.

(Reprezentacija.ba)