Naš novi reprezentativac i fudbaler Schalkea Sead Kolašinac odlično se uklopio među fudbalske reprezentativce Bosne i Hercegovine. 

"Napokon sam tu u našoj reprezentaciji i jako se dobro osjećam. Na meni je da sada svojim dokazivanjem i kvalitetnim radom uvjerim selektora Safeta Sušića da je moj poziv u reprezentaciju bio dobra odluka. Jedva čekam da debitujem za Zmajeve, ali naravno tu će odluku donijeti selektor u trenutku koji procijeni da je najbolji za to." rekao je Sead Kolašinac.

"Dok su mediji u BiH objavili kako sam dobio pravo igranja za našu reprezentaciju ja sam bio na treningu Schalkea u Londonu prije utakmice protiv Chelsea u Ligi Šampiona. Došao sam u svlačionicu i na mobitelu vidio puno propuštenih poziva. Najviše od mog oca Faika. U prvom trenutku sam pomislio da se nešto loše desilo, ali sam kasnije saznao sretnu vijesti." prepričava Kolašinac.

"Argentina je jedna možda i najbolja reprezentacija svijeta. Svi ćemo morati dati puno na terenu da bi napravili dobar rezultat i ostvarili povjerenje navijača koji će nas doći bodriti u velikom broju. " smatra Sead Kolašinac, popularniji kao Seo.

(Reprezentacija.ba)