Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine održala je sinoć po lokalnom vremenu trening na Hermann stadionu u sklopu SLU kampusa u St. Louisu.

{gallery}sl2{/gallery}

Foto: B. Lilić

Pred sami trening pao je jak, ali kratkotrajan pljusak, a zanimljivo i po završetku treninga se dogodilo isto, no Zmajevi su imali idealne uslove za rad.

Selektor Safet Sušić na raspolaganju je imao svih 18 igrača, a trening naše reprezentacije nije bio pretjerano teškog intenziteta, obzirom na činjenicu da u našem stručnom štabu žele do utakmice protiv Argentine što više odmoriti igrače od napornog puta koji je iza njih.

Treba spomenuti da je Sejad Salihović zbog problema sa povredom ranije napustio trening, te da je i Toni Šunjić doživio nezgodan udarac, no stoper Zorye je trenirao do kraja prema planiranom.

Temperatura tokom treninga je bila blizu 20 stepeni, no očekuje se kako će do sutra drastično pasti, te da će utakmica biti odigrana na temperaturi ne višoj od 10 stepeni, što predstavlja dobre uslove za meč.

 

Jučerašnji trening bio je debitantski za fudbalera Schalkea 04 Seada Kolašinca, a novajlija se izuzetno dobro snašao, te je odlično primljen od strane saigrača.

Na stadionu Hermann trening je pratilo oko 30 predstavnika medija, većinom novinara iz medija u SAD-u i Kanadi u vlasništvu Bosanaca i Hercegovaca. Zmajevi su zanimljivi i Al Jazeeri pa je njihova ekipa doputovala iz Washingtona kako bi pratila našu reprezentaciju.

Zmajevi će sutra trenirati na Busch stadionu, na kojemu će u utorak igrati utakmicu protiv Argentine. Trening je zakazan za 17,30 sati, a prethodit će mu press konferencija Safeta Sušića. 

(Reprezentacija.ba)