Naša fudbalska reprezentacija okupila se u St. Louisu gdje će se u naredna dva dana pripremati za prijateljski meč protiv Argentine.

Selektor Safet Sušić na raspolaganju ima 18 igrača, no čini se kako neće svi dobiti priliku za dokazivanje u utorak.

– Ovo je utakmica u kojoj ne smijemo puno rizikovati i eksperimentisati jer protiv sebe imamo izuzetno jakog protivnika. – poručio je Safet Sušić.

Zmajevi su do St. Louisa putovali i preko 12 sati, pa će do utorka biti potrebno da se dobro odmore.

– Do utakmice protiv Argentine trenirat ćemo dva puta. Najvažnije je da su svi igrači koji su na raspolaganju zdravi i da se što bolje odmore od putovanja koje je uvijek naporno kada igrate preko okeana uz veću promjenu vremenske zone. – smatra Pape.

Selektor Safet Sušić na raspolaganju ima 18 igrača, no čini se kako neće svi dobiti priliku za dokazivanjem u utorak. Javnost očekuje debi Kolašinca.

 

– Kako sam već rekao nećemo eksperimentisati. Kolašinac kandiduje za poziciju lijevog beka, ali ne znam koliko je pametno da jedan mlad igrač debituje u utakmici protiv tako jakog protivnika. To može biti i kontraproduktivno i za njega i za ekipu. Još nisam donio konačnu odluku o sastavu. – govori naš selektor.

Kako smo već pisali prvog dana okupljanja Zmajevi su većinom slobodno vrijeme proveli šetajući obližnjim  ulicama St. Louisa, dok ih je većina individualno treniralo u fitnes centru hotela Westin gdje je smještena naša fudbalska reprezentacija.

(Reprezentacija.ba)