U hotelu Bristol održana je konferencija za medije FK Željezničar na kojoj je predstavljen bivši reprezentativac Adnan Zahirović, posljednje pojačanje na Grbavici, javlja press služba FK Željezničar.

Prisutnim medijima su se obratili direktor Plavih, Mirsad Šiljak, fudbaler, Adnan Zahirović, te menadžer fudbalera, Elvis Bilalagić.

– Meni je čast što možemo predstaviti Adnana. Fokus ovoga poslovanja je omogućio Klubu, Upravi i administraciji da mogu obavljati profesionalne pregovore. Sav taj trud nam je omogućio da danas možemo predstaviti našeg reprezentativca Adnana. Ovim smo omogućili našem stručnom štabu da koračaju ovim putem, tj. izlaskom na evropsku scenu, rekao je Mirsad Šiljak.

– Što se tiče mog dolaska, sve je bilo veoma brzo. Pregovori su bili izuzetno korektni, veoma fer i brzi. Ja bih se zahvalio ljudima iz Želje što su bili korektni i iznijeli su viziju kluba koja mi se dopala i mogu reći da se vidim u toj viziji. Došao sam da pomognem, ne bih puno pričao, moje je da se pokažem na terenu, kazao je Adnan Zahirović.

– Veoma mi je drago što smo u zadnjim satima prelaznog roka obradovali navijače Željzničara. Igrači ovakve reputacije se rijetko vraćaju u Premijer ligu. Izložena nam je vizija kluba za budućnost i poslije toga su pregovori tekli fer i koretno, riječi su menadžera fudbalera, Elvisa Bilalagića.

Administracija Kluba je riješila sve papire oko Adnana, te će se naći u konkurenciji za nedjeljni duel sa Širokim Brijegom.

(Reprezentacija.ba)