Loši rezultati BiH u 2023. godini, poraz od Luksemburga u Zenici, te činjenica da BiH igra u nepoznatom sastavu napravili su dosta posla analitičarima kladionica za večerašnju utakmicu.

Kladionice očigledno ne očekuju puno golova, ali daju malu prednost očekivanjima da BiH postigne prva gol, kao i tome da će BiH voditi i na poluvremenu i na kraju utakmice.

BiH je ipak blagi favorit u Luksemburgu prema kladionicama. Kladionica MD shop nudi kvotu 2.65 na pobjedu Bosne i Hercegovine. Ostale kvote sa ovog meča pogledajte ovdje.

Nakon tri utakmice u kojima su pobjedili u nizu Lihtenštajn, BiH i Island, Luksemburg ima tri utakmice bez pobjede. Nakon teškog poraza od Portugala 9:0, remizirali su 1:1 sa Islandom u gostima, te izgubili 0:1 od Slovačke kući. BiH u istom periodu ima četiri poraza i dvije pobjede. Slavili smo dva puta protiv Lihtenštajna.

Gol razlika Luksemburga u kvalifikacijama je 8:18, a gol razlika BIH je 7:14. U ekipi su im u kvalifikacijama najbolji strijelci Sinani sa tri gola i Sanches i Rodrigues sa po dva. Krunić u BiH jedini ima dva gola u kvalifikacijama, po jedan još imaju Dedić, Stevanović i Rahmanović. Jedan i Džeko ali on ne konkuriše za utakmicu.

U našoj grupi danas se igraju još dva meča. Slovačka je favorit protiv Islanda, a Lihtenštajn protiv Portugala nema nikakve šanse.

(Tekst sadrži sponzorisani sadržaj, 18+)