Naš reprezentativac Edin Višća (25) najbolji je fudbaler Bosne i Hercegovine u 2015. godini prema izboru “Reprezentacija.ba” portala i “BIH Scout” mreže.

Nakon što je u sezoni 2014. / 2015. Višća briljirao u Istanbulu BB sa kojim je napravio historijski rezultat plasmana u Europa Ligu, naš reprezentativac sjajno igra u tekućoj sezoni gdje je odigrao 27 utakmica u svim takmičenjima za svoj klub i pri tome postigao devet golova i osam puta asistirao.

Usporedbe radi isti golgeterski učinak u turskoj Super Ligi kao Višćin imaju Lukas Podolski i Robin van Persie.

Višća je u 2015. godini dobio status standardnog prvotimca u reprezentaciji BiH, a revanširao se dobrim partijama, među kojima je najbolja protiv Izraela u Zenici, na kojoj je zabio dva gola.

Ukupno je za “A” reprezentaciju BiH igrao 22 puta. Ranije je u više od 30 nastupa za mlade selekcije naše države postigao pet golova.

nagrada BIH 2015

– Edin Višća je prošle sezone zbog odličnih rezultata i kontinuiteta kvalitete izabran za najboljeg bh. fudbalera, a svojim igrama tokom cijele godine u klupskom i reprezentativnom dresu zaslužio je da bude proglašen i igračem kompletne 2015. godine. Njegov trud, ponašanje i odnos prema reprezentaciji Bosne i Hercegovine mogu biti primjer svima. – kažu ispred “Reprezentacija.ba” i “BiH Scout”.

Edin Višća rođen je 17. februara 1990. godine u Čuništima kod Olova.

Deni Milosevic

Deni Milošević najbolji novi bh. fudbaler

Deni Milošević (20) najbolji je mladi fudbaler koji je u 2015. godini debitovao za Bosnu i Hercegovinu u konkurenciji igrača koji nisu pozivani u “A” reprezentaciju BiH, prema izboru “Reprezentacija.ba” portala i “BIH Scout” mreže.

Milošević koji je na posudbi iz Standard Liegea u Beveren, trenutno je jedan od najboljih mladih igrača belgijskog šampionata.

Deni je u 16 utakmica, postigao četiri gola i dva puta asistirao. Prelaskom u Beveren brzo se nametnuo kao jedan od ključnih igrača svog tima, a njegovi atraktivni golovi i izuzetna dodavanja donijela su mu u bh. medijima epitet “novog Zvjezdana Misimovića”.

Jedan od najvećih potencijala bh. fudbala strpljivo je čekao komplikovanu administrativnu proceduru, da bi nakon nastupa za omladinske selekcije Belgije, u 2015. godini zaigrao za mladu reprezentaciju BiH. Obzirom na izvanredne nastupe u seniorskoj konkurenciji u Belgiji, ovaj igrač što prije mora biti priključen “A” reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

Deni Milošević je rođen 9. marta 1995. godine u belgijskom Liegeu.

(Reprezentacija.ba)