Hiljade i hiljade naših navijača iz cijele Sjeverne Amerike pristiže u St. Louis u kojemu će za nešto manje od sedam sati fudbalske reprezentacije Argentine i Bosne i Hercegovine odigrati prijateljski susret.

Tribine stadiona Busch primaju više od 40.000 gledalaca, a očekuje se kako će gotovo pa u potpunosti biti ispunjene navijačima Bosne i Hercegovine.

Ulice St. Louisa, posebno one u južnom dijelu grada, ali i one u blizini stadiona, podsjećaju na Zenicu na dane odigravanja utakmica fudbalske reprezentacije BiH. Sve je u plavo-žutim bojama, a gotovo svaki prolaznik na sebi ima dres, šal ili neko drugo obilježje Bosne i Hercegovine.

Dok Bosanci i Hercegovci ponovo pokazuju svoj patriotizam i ljubav prema fudbalskoj reprezentaciji, naši reprezentativci u miru hotela Westin dočekuju utakmicu. Protokol na dan meča se zna, popodne je ručak, pa obavezni odmor, pa užina, nakon čega slijedi sastanak sa selektorom i stručnim štabom. 

Raduje vidjeti kako su naši reprezentativci ujedinjeni i kako se svi zajedno druže, što potvrđuje i jedna od fotografija koju je objavio Edin Džeko na svojoj stranici, uslikana tokom popodnevne pauze.

Iako svi priželjkujemo dobar rezultat protiv Argentine, zbog činjenice da nam u timu nedostaje nekoliko ključnih igrača na izuzetno osjetljivim i važnim pozicijama za meč protiv selekcije kakva je Argentina, treba biti realan i reći da u ovom meču najveći kapital koji Zmajevi mogu iznijeti je iskustvo igranja utakmice poput onih na Svjetskom prvenstvu koje ih očekuju naredne godine u Brazilu.

Svakako, naši Zmajevi će zbog svojih navijača, ali i zbog karaktera naše ekipe večeras ići na pobjedu, no eventualni poraz ne treba i ne smije narušiti dobru atmosferu u našem nacionalnom timu.