Mladi desni bek Šturma i reprezentacije BiH, Jusuf Gazibegović (23), za austrijsku Laola1 govorio je brojnim fudbalskim temama.

Jusuf je veoma zahvalan Šturmu na prilici i pomoći u razvoju.

“Uvijek sam bio vrlo optimističan u pogledu svoje karijere, ali naravno sa Šturmom su se stvari odvijale prilično brzo. Nakon prve godine već sam bio u reprezentaciji, što je za mene nešto veliko. Nikad nisam mislio da će sve proći tako savršeno”, kazao je Jusuf, a potom govorio o Pjaniću.

“Miralem Pjanić je najbolji igrač s kojim sam igrao. Kod igrača koji dolaze iz prvih pet liga ili koji su već igrali na veoma visokom nivou, primjećujete koliko su im brzi umovi. Ponekad vide stvari koje možda ne vidite ni sa tribina, ili igraju dodavanja gdje samo tražite odgovor u sebi: ‘Kako? Gdje će to sad dodati?’

Gazibegović je imao priliku sa BiH igrati protiv Portugala i protiv Ronalda.

“Bilo je nevjerovatno! On je moj omiljeni igrač od malih nogu. Bio mi je jedan od najvećih snova igrati protiv njega. Nisam mislio da će se to dogoditi. Ovo sjećanje će ostati sa mnom zauvijek”, kaže Gazibegović.

O eventualnim transferima u Njemačku Jusuf kaže:

“Uvijek sam sebi postavljao visoke ciljeve. Jedan od mojih najvećih ciljeva je da želim da igram u top petice. Njemačka i Italija su naravno veoma zanimljive, naravno i Premijer liga. Pokušaću da se razvijam tamo.

Ni sa jednim klubom zapravo nije došlo do završne faze. Nisam puno pričao o tome generalno jer me zapravo ne zanima dok zaista ne dođe do te završne faze. Ja sam se koncentrisao na to, moj foku je Šturm.”

Jusuf Gazibegović je od 2020. godine u Šturmu. Ove sezone je odigrao 12 utakmica, a za A selekciju ima 10 nastupa.

(Reprezentacija.ba)