FK Sarajevo sutra igra meč 9. kola Premijer lige BiH protiv Zvijezde 09, a medijima se danas obratio Simon Rožman, trener Sarajeva, prvotimac Edin Julardžija, ali i Senijad Ibričić, sportski direktor Bordo kluba.

Ime Senijada Ibričića našlo se jučer u medijima zbog navodnog sukoba u jednom noćnom klubu. Ibričić je danas iznenadio medije jer se pojavio na press konferenciji i demantovao natpise.

“Došao sam ovdje samo da vidite da sam živ. Kakve sam poruke dobijao, ljudi su misli da sam završio u bolnici. To nije u redu, imam porodicu koja se brine i koja je uznemirena. To nema veze sa istinom, nek se piše kako jeste. Uznemiravamo i ugrožavamo porodicu bez razloga.

Želim da pošaljem poruku navijačima da će se ovakve stvari dešavati jer se vidi da napredujemo i idemo u pozitivnom smislu naprijed. Mnogima to ne odgovara to sigurno neće pokolebati nas. Želimo ostvariti ciljeve, i pozivam ih sutra u što većem broju na utakmicu jer je bitan meč i da riješimo sve kako treba.”

Potom su se obratili Simon Rožman i Edin Julardžija.

“Naš rival kako god izgledao loše, mislim da je na puno utakmica zaslužio više nego što je dobio i od mene imaju poštovanje. Žele raditi po čitavom terenu žele raditi ono što svi želimo, ali to se nije odrazilo na rezultat. Zahtjevam od igrača agresiju, biću jako striktan što se tiče individualnih stvari, da bi automatizmi išli kako želimo. Tu ću biti rigorozan.

Dobra je atmosfera, imamo manjih problema sa ozlijedama, Duraković i Vrančić vjerovatno neće moći biti u kadru. Nije ništa strašno, manji problemi. Što se tiče ostalih stvari, ja bih zamolio navijače, imamo stvarno sjajnu podršku, da budemo svi skupa dio jedne lijepe historije. Znate da se u klubu jako trude da u narednih šest mjeseci naprave neki rekord što se tiče posjete i zamolio bih navijače da dođu i budu nam podrška”, kazao je Rožman.

“Upoznati smo sa prednostima i manama ekipe Zvijezde 09. Mislim da je to idealna prilika da se iskupimo za prošlu utakmicu i za poraz, da pokažemo da je to bio samo splet nesretnih okolnosti. Igramo na domaćem terenu, pred domaćom publikom i ovim putem bih htio pozvati sve navijače da dođu da nas podrže i da zajedno proslavimo pobjedu. 

Mislim da je svakome u glavi samo sljedeća utakmica i da je sljedeća najvažnija. Tek kada nju odigramo na pravi način i napravimo pravu stvar možemo gledati ka derbiju. Svima nam je u glavi sljedeća utakmica i nema potrebe još da se priča o derbiju”, rekao je Julardžija.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16