Savo Milošević (50) danas će biti imenovan na poziciju selektora reprezentacije BiH, a hrvatski Germanijak sinoć piše da Milošević želi “oteti” dva igrača Hrvatskoj.

“Novoustoličeni, doduše još neslužbeno, izbornik BiH Savo Milošević najozbiljnije je shvatio svoj posao i krenuo u opsežni makeover reprezentacije.

Kako prenose bosanskohercegovački mediji, novi izbornik će se zahvaliti nekim senatorima, ali i dati priliku nekim novim licima, što i ne čudi s obzirom da su se susjedi rezultatski dobrano srozali u posljednje vrijeme.

Pa su tako zabilježeni porazi u kvalifikacijama za Euro od Islanda i Luksemburga, a nisu puno bolje prolazili niti u prošlim ciklusima za velika natjecanja.

Stoga je Milošević procijenio da je reprezentaciji potreban potpuni reset i okretanje nove stranice kako BiH više ne bi gubila od simpatičnih Luksemburžana, primjerice.

Jedan od poteza izbornika BiH je i uvođenje novih igrača u nacionalnu svlačionicu, a između ostalih, okrenuo se i Hrvatskoj. Naime, na širem spisku je prvotimac Rijeke i strijelac majstorskog pogotka iz proteklog kola “Cristiano” Niko Galešić, a koji je porijeklom iz BiH.

Povrh toga, pišu susjedni mediji, Milošević planira svratiti i na Maksimir, gdje stanuje Dario Špikić s kojim želi popričati i vidjeti postoji li šansa da igrač Dinama zaigra za BiH. Kako će se ta dva slučaja rasplesti, preostaje za vidjeti”, piše Germanijak.

A ko su Dario Špikić i Niko Galešić?

Niko Galešić ima 22 godine i igra za Rijeku na poziciji stopera. Dijete je Herthe iz Berlina, a pored Rijeke igrao je za Hrv. Dragovoljac. Ima dva nastupa za U21 selekciju Hrvatske, a na Transfermarktu vrijedi 850.000 eura.

Dario Špikić je krilni fudbaler Dinama koji ima 24 godine. Na Transfermarktu ima vrijednost od 3.5 miliona eura. Ponikao je u Dinamu, igrao na posudbi u Gorici, a prošao je i sve omladinske reprezentacije Hrvatske.

(Reprezentacija.ba)

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16