Trener Dinama i bivši trener Zrinjskog Sergej Jakirović (46) objavio je kolekciju vijesti koje su objavili novinari sportskih rubrika i portala u BiH, a koji su pogrešno prenijeli njegovu izjavu.

Jakirović je govorio za Arenasport nakon utakmice njegovog Dinama protiv Astane u Konferencijskoj ligi, a bh. mediji su po njemu iskrenuli njegovu izjavu koja se odnosila na pobjedu Zrinjskog nad Alkmaarom i tako nanijeli štetu mostarskom klubu i treneru Krunoslavu Renduliću.

“Nakon važne pobjede protiv Astane, imao sam priliku dati izjavu i za nositelja TV prava Arenasport. Osim osvrta na utakmicu Dinamo-Astana, upitan sam i o utakmici Zrinjski – AZ. Nažalost, danas mi je pristiglo puno poruka o kontekstu moje izjave s obzirom da je u velikoj većini medija objavljeno da sam rekao “Zrinjski je igrao hrabrije u drugom poluvremenu, baš kao kad sam ja bio trener”.

Takvo što smatram neopreznim pa čak i neprofesionalnim te malicioznim od dijela medija, pogotovo onoga koji je to prvi objavio. Kao što svi imate priliku vidjeti, izjava ima sasvim drugi kontekst. Netko nažalost u sjajnoj večeri za Zrinjski, želi kvariti atmosferu uvlačeći mene u tako ružne kontekste. Ja sam ponosan na sve što je Zrinjski napravio dok sam bio glavni trener.

Danas kolega Rendulić piše nove sjajne stranice klupske povijesti i nikada si ne bih dopustio da sebe stavljam u centar sinoćnje pobjede. Još jednom iskrene čestitke Kruni, momčadi i svim navijačima Zrinjskog. Svim srcem smo sinoć navijali za Zrinju! Nadam se da će i Dinamo i Zrinjski imati zapažene nastupe u ovogodišnjoj Konferencijskoj ligi” napisao je Jakirović.

Trener u usponu već šest utakmica je na klupi Dinama. Ima pet pobjeda, od toga dvije u europskim takmičenjima. U četvrtak je sa Dinamom sa 5:1 razbio Astanu u Konferencijskoj ligi, a ranije je u kvalifikacijama za Europa Ligu sa 3:1 pobjedio Spartu Prag.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16