Istaknuta imena iz svijeta košarke nedavno su se okupila u Tuzli na 3. Internacionalnoj košarkaškoj trenerskoj klinici, a ovaj značajan događaj podržao je Meridian.

Trenerska klinika ugostila je neka od najprepoznatljivijih lica iz svijeta košarke iz regionalnih, kako iz regionalnih, tako i evropskih i svjetskih okvira. Internacionalna košarkaška trenerska klinika (IBCCLINIC) Tuzla već je postala sinonim za vrhunski košarkaški seminar, a ovogodišnje izdanje nije izuzetak.

– Oduvijek podržavamo manifestacije koje promovišu sportske eksperte i razmjenu znanja. Kao sportski entuzijasti ponosimo se što smo bili dio ovog događaja za koji smatramo da je od izuzetne važnosti za razvoj košarke – kažu u Meridianu.

Organizatori seminara s ponosom dodaju da je IBCCLINIC postao jedan od najvećih događaja ovakve vrste u regionu.

– Ponosni smo na naš projekat i činjenicu da dajemo veliki doprinos edukaciji košarkaških trenera u Bosni i Hercegovini i zemljama regiona. Ovo je prepoznao i Košarkaški savez BiH, pa se u narednom periodu može očekivati i saradnja s krovnom košarkaškom organizacijom u ovom segmentu – istakli su.

Posjetioci seminara imali su priliku da prisustvuju predavanjima izvanrednih stručnjaka kao što su Nenad Trunić, Ademir Zurapović, Marijana Mladenović, Vladimir Koprivica, Vlado Đurović i Dragana Svitlica.

Među učesnicima je bilo mnogo kometara koji su isticali da  „IBCCLINIC ne samo da pruža dragocjene uvide i vještine trenerima, već i podržava razvoj košarke na svim nivoima“.

Meridian se ponosi svojom podrškom ovom događaju i s nestrpljenjem očekuje buduće inicijative koje promovisati stručnost i strast prema košarci.

(Sponzorisani tekst, 18+)