FK Sarajevo potvrdio je dovođenje Nemanje Anđušića (26) koji je prije nekoliko dana raskinuo saradnju sa Veležom.

Bivši član Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo, Nemanja Anđušić, opet će biti dio Bordo tima.

Ofanzivni igrač potpisao je ugovor do 2025. godine, a u Sarajevo stiže kao slobodan igrač nakon što je sporazumno raskinuo ugovor sa ekipom Veleža.   

“Sretan sam što sam se vratio u klub koji me je afirmisao kao igrača i gdje sam bio jedan od prvih izdanaka Akademije. Vraćam se sa mnogo više iskustva i siguran sam da mogu pomoći ekipi u ostvarivanju svih ciljeva ove, ali i predstojećih sezona.

Prednost je što poznajem ekipu i većinu igrača, te mi duži period adaptacije neće biti potreban. Radujem se prvoj utakmici na Koševu, te bih ovim putem pozvao navijače da nas dođu podržati u subotu 16. septembra u 20:45”, izjavio je Nemanja Anđušić prilikom potpisivanja ugovora.

Karijeru je započeo u trebinjskom Leotaru, odakle dolazi u Akademiju FK Sarajevo. U dresu Sarajeva upisao je 27 utakmica, a nastupao je još za Travnik, Olimpik, Čelik, Mladost DK, Balikesirspor, Trabzonspor i Velež.

Tako je nakon dolaska Senijada Ibričića i Simona Rožmana Sarajevo raskinulo ugovore sa Ivanom Ikićem, Muhamedom Musom, Nemanjom Tomaševićem, Đanijem Salčinom i Jelić Baltom.

Na Koševu su u vrijeme pomenutog dvojca stigli Miomir Đuričković, Edin Julardžija, Ajdin Hasić i Nemanja Anđušić.

Tabelu, raspored i statistiku Premijer lige BiH pogledajte na linku ispod.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16