Region će dobiti još jedan novi stadion, izgrađen po savremenim standardima UEFA-e, a riječ je o Crnoj Gori.

Stadion će biti smješten u Ulcinju, a crnogorski premijer je objavio video kako će izgledati stadion.

“Stadion na Velikoj plaži je projekat koji će označiti novu eru u razvoju sportske infrastrukture i sportskog turizma u najužnijoj opštini. Važnost izgradnje ovakvog kompleksa sa pomoćnim terenima i pratećim sadržajem nije samo u razvoju sporta naše zemlje, već i zamajac u cilju afirmisanja sportsko-rekreativnog turizma za koji je Velika plaža Bogomdana. Možda je Liga šampiona san, ali sam siguran da će se utakmice Prve crnogorske lige brzo igrati na novom stadionu”, napisao je Dritan Abazović, premijer Crne Gore.

BiH će biti jedina država u regionu koja nije krenula u projekte izgradnje modernih nacionalnih stadiona.

U Albaniji, u Tirani je izgrađen stadion Arena Kombëtare koji je bio poprište finala Konf. lige prošle sezone. Stadion je koštao 85 miliona eura, a ima kapacitet od 22.500 sjedećih mjesta.

U Srbiji je vrlo brzo urađeno nekoliko modernih stadiona, Bačkoj Topoli, Loznici i Leskovcu. Svi stadioni imaju zadovoljene standarde UEFA-e i skromnog su kapaciteta, odnosno dovoljni za potrebe.

Hrvatska je nedavno dobila Opus Arenu koja je izgrađena u Osijeku i zaista izgleda fenomenalno. U Sloveniji su sada već davno napravljeni stadioni Stožice i Ljudski vrt.

Sj. Makedonija je renovirala Nacionalnu Arenu Toše Proeski i imaju moderan stadion za potrebe reprezentacije.

Stadion u Bratislavi je primjer kako Bosna i Hercegovina realno može praviti moderne stadione u svim većim gradovima.

(Reprezentacija.ba)