Selektor reprezentacije Argentine, Alejandro Sabella nije pretjerano zadovoljan nakon sinoćnjeg remija njegovog tima u prijateljskom susretu protiv Ekvadora, a za dva dana ga očekuje kontrolni susret protiv Bosne i Hercegovine.

Sabella je očekivao pobjedu protiv Ekvadora i BiH. Ipak, Ekvador se ponovo pokazao kao dosta težak protivnik i nanijeli su dosta problema odbrani "Gaučosa".

 – Bila je teška utakmica. U prvom poluvremenu smo imali više loptu u svom posjedu, no Ekvador je bio jako opasan i stvarao nam dosta problema. Najviše nevolja su nam zadavali preko bokova gdje su igrali strahovito brzi igrači Montero i Valencia, kazao je Sabella i istakao kako se nedostatak Messija itekako osjetio: Neigranje Messija nam je otežalo stvari. Mislim da je on najbolji igrač ikada. Bez njega je to sasvim druga priča.

Sabella nakon mršavog izdanja protiv Ekvadora priželjkuje pobjedu protiv Sušićevih Zmajeva.

 – Prije ova dva meča sam najavio da će biti određenih promjena i rotacija u timu. Roncagliji je protiv Ekvadora bio debitantski nastup i shvatam da mu je bilo teško izlaziti na kraj sa brzonogim igračima Ekvadora. Ostajem istog mišljenja i protiv BiH. Moguće da će biti nekih promjena u sastavu, ali isto tako očekujem pobjedu moje momčadi, kazao je za kraj selektor Argentine, Alejandro Sabella.

Argentina je u meču protiv Ekvadora nastupila u sljedećem sastavu: Romero, Roncaglia, Fernandez, Gago, Orban, Mascherano, Di Maria, Banega, Alvarez, Higuain i Lavezzi.

Kasnije su još priliku dobili Aguero, Biglia, Palacio, Rodriguez i Zabaleta.

(Reprezentacija.ba)