Većina naših fudbalskih reprezentativaca stigla je do jutros u hotel Westin u američkom St. Louisu koji će biti baza naših igrača do prijateljskog susreta protiv Argentine u utorak.

Još jučer ujutro (po lokalnom vremenu) u St. Louis su stigli Vedad Ibišević i Sejad Salihović koji su dan proveli u druženju sa Vedadovom porodicom, te razgledanju grada, a reprezentativni dvojac je posjetio i stadion Busch gdje će se igrati utakmica.

Zmajevi su do St. Louisa većinom došli letovima preko Chicaga i New Yorka, a dobar dio njih je došao u grupama, pa su tako između ostalih zajedno doputovali Spahić, Kolašinac, Pjanić i Zahirović.

Reprezentaciji se pridružila i "brazilska delegacija" u sastavu Baković i Pilav koji su u SAD doputovali sa samog juga zemlje domaćina Svjetskog prvenstva naredne godine.

Safet Sušić je do utakmice zakazao dva treninga. Prvi će biti održan na koledžu gdje je svojevremeno igrao Vedad Ibišević, dok će drugi, onaj u nedjelju, biti održan na stadionu Busch gdje će se igrati i sama utakmica protiv Argentine koja je planirana za 19. novembar u 02,30 sati.

(Reprezentacija.ba)