Sarajevo je sinoć na svom terenu poraženo od Sloge Meridian sa 2:1, a nakon meča treneri su se obratili javnosti.

Mensur Dogan, privremeni trener Sarajeva je kazao:

“Čestitam Slogi na pobjedi. Ne mogu reći da nije u našoj ekipi postojala želja. Igrači su igrali angažovano, ali Sloga je iskoristila naš deficit u visini kad je bilo presudno. Nismo na to mogli da odgovorimo jer imaju visoke igrače.

“Treba još da radimo. Ne smijemo sada da se raspadnemo, moramo da se skupimo i da postignemo bolje rezultate. Žao mi je što nismo navijačima priredili uspješan rezultat. Podržavaju ekipu i to će nam dosta značiti u nastavku prvenstva”, istakao je Dogan.

Šef stručnog štaba gostiju, Vlado Jagodić je rekao:

“Posvećujem pobjedu preminulom treneru Vedranu Sofiću. Taj dan sam bio sat vremena s njim i sretan sam da smo uspjeli ovo uraditi na Koševu, da to možemo njemu posvetiti. Moja ekipa je u pripremama dala naznake da smo promijenili filozofiju igre, da imamo neke specifičnosti, što je pitanje imaju li druge ekipe u ligi.

Naravno da nam je u otvaranju prvenstva ovo veoma bitan psihološki momenat. Rekao sam da ovdje dolazimo da i ja vidim koliko moja ekipa može. Pravili smo dobre rezultate u pripremama, ali pripreme su jedno, a prvenstvo drugo. Pokazali smo da imamo ono što želim. Velika je stvar pobijediti na Koševu.”

Podsjetimo, Sarajevo je povelo golom Oliveire, a potom je Sloga sa dva pogotka visokog Vidića stigla do tri boda u prvom kolu.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16