Izvršni odbor FS BiH odlučio je danas kako će Premijer ligu BiH u narednom periodu prenositi Arena Sport kanali, javlja Klix.ba.

Prije nekoliko mjeseci raspisan je konkurs za dostavu ponuda Nogometnom savezu BiH od emitera koji su zainteresovani za TV prava domaćeg prvenstva. U Savezu su razmotrili ponude i odlučili o onoj najboljoj.

Kako je potvrđeno za Klix.ba, donesena je odluka da i u narednoj sezoni, kao i u protekle tri, nosilac TV prava bude TV Arena Sport.

Arena Sport je dostavila najbolju ponudu i u Nogometnom savezu BiH odlučili su zadržati istog vlasnika TV prava za prijenose utakmica Premijer lige, piše Klix.ba.

To znači da će Arena Sport i dalje prenositi najveći broj utakmica Premijer lige, a ostaje nepoznato da li će, kao i prethodnih sezona, platforma MY TV imati prava prijenosa za nekoliko utakmica po kolu.

Nova sezona Premijer lige BiH počinje 29. i 30. jula, kada su na rasporedu utakmice prvog kola. Već tada ćemo imati nekoliko interesantnih utakmica, a derbi se svakako igra u Širokom Brijegu gdje istoimenom domaćinu stiže banjalučki Borac. U prvom kolu šampion Zrinjski dočekuje Posušje, Željezničar je domaćin Igmanu, a Sarajevo će ugostiti ekipu Sloge Meridian, piše Klix.ba.

(Reprezentacija.ba)