Delegacija Nogometnog saveza BiH, koju čine generalni sekretar Jasmin Baković i sekretar stručnog štaba Elmir Pilav, obišla je trening kamp u izgranji i hotele u brazilskom mjestu Mata de São João, piše Klix.ba.

Navedeno mjesto se nalazi u okrugu Salvadora, glavnog grada brazilske savezne države Bahia, koja je smještena na obali Atlantskog okeana i u kojoj će se, između ostalih, odigravati utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva. Salvador će biti domaćin šest utakmica na stadionu koji može primiti 56.000 navijača.

Osim trening centra koji je u izgradnji, Pilav i Baković su obišli i tamošnje hotele te se susreli sa predstavnicima organizatora Mundijala Thiagom Jannuzzijem, Danielom Vernesom u ime FIFA-e i koordinatorom za međunarodne odnose pri organizaciji Marcom Costom, koji su uvjerili naše predstavnike da će sportski kompleksi i trening centar biti na vrijeme završeni.

Bh. delegacija će u narednim danima obići još nekoliko gradova prije nego se priključe Safetu Sušiću i njegovim izabranicima u St. Louisu u Sjedinjenim Američkim Državama gdje će u noći sa ponedjeljka na utorak Zmajevi odigrati prijateljsku utakmicu protiv Argentine.

Osim predstavnika naše zemlje, u obilazak su stigle delegacije Australije, Belgije, Brazila, Južne Koreje, SAD-a, Grčke, Holandije Engleske, Italije, Japana, Norveške i Turske.

Tačno mjesto boravka reprezentacija bit će poznato 6. decembra, kada će biti održan žrijeb grupa za Mundijal.

(Reprezentacija.ba)