Momčad Hannovera večeras je na svom terenu ugostila Bičakčićev E. Braunschweig u okviru prve utakmice 12. kola njemačke Bundeslige…

Domaći tim je uz prednost domaćeg terena slovio kao veliki favorit za pobjedu kojom bi se dodatno približili vrhu tabele, dok se sa druge strane ekipa Braunschweiga svim silama bori kako bi pobjegla sa dna tabele.

Domaći su dominirali tokom susreta, no gostujući tim predvođen sa Bičakčićem u odbrani je uspijevao zaustaviti nalete Hannovera. Izdržala je momčad Eintracht Braunschweiga pritisak i sačuvala mrežu netaknutu sve do posljednjeg sudijskog zvižduka. 

Imali su i gosti par prilika, no na kraju je utakmica završena sa nepopularnih 0:0.

Naš reprezentativac Ermin Bičakčić je odigrao svih 90 minuta u ovom meču, te je zaradio žuti karton u 13. minuti susreta. Dodajmo i to da je svih 90 minuta u gostujućoj ekipi upisao i naš internacionalac Damir Vrančić koji je bio član naše reprezentacije početkom završenog kvalifikacionog ciklusa za SP.

Braunschweig je sa ovim remijem pobjegao sa dna tabele, tačnije trenutno nisu posljednjeplasirana momčad i tu su ulogu prepustili ekipi Nurnberga. Nalaze se na 17. mjestu sa 8 bodova sa dva boda zaostatka za timovima iznad opasne zone.

(Reprezentacija.ba)