Turski fudbalski velikan Bešiktaš želio je na svoju klupu u junu ove godine dovesti Safeta Sušića, no selektor fudbalske reprezentacije BiH odbio je tada izuzetno izdašnu ponudu turskog kluba.

Piše: Bojan Selesković

Kako saznaje Reprezentacija.ba portal Bešiktaš je Papetu želio ponuditi dvogodišnji ugovor vrijedan pet miliona maraka, no posrednici koji su dobili zadatak da kontaktiraju Sušića, od našeg selektora dobili su crveno svjetlo.

Naime, legendari Pape poručio je kako mu izuzetno laska ponuda Bešiktaša, ali da je skoncentrisan isključivo na obaveze u fudbalskoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine i da mu je tadašnji jedini cilj bio plasman sa Zmajevima na Svjetsko prvenstvo, te da uopšte ne želi pregovarati o odlasku sa klupe Zmajeva.

Bešiktaš se potom okrenuo Slavenu Biliću, te napravio dobar potez, obzirom da su trenutno četvrtoplasiana momčad turske Superlige.

Podsjećamo, Safet Sušić ima najmanju platu od svih europskih selektora, no izuzetno primamljiva ponuda Bešiktaša nije ga ponukala da napusti klubu Zmajeva, iako je u tom trenutku plasman Bosne i Hercegovine na Svjetsko prvenstvo još uvijek bio upitan.

(Reprezentacija.ba)