Kao jedan u nizu njegovih filantropskih projekata, u tuzlanskom naselju Stupine bh. košarkaš Jusuf Nurkić finansirao je izgradnju košarkaškog terena.

Ali nažalost Äesto vidimo ružnu sliku na ovom igraliÅ¡tu koja govori da pojedini graÄ‘ani Tuzle i ne cijene previÅ¡e ono Å¡to je uraÄ‘eno za njih.

Naime, iako je oko igraliÅ¡ta postavljeno pet velikih kanti za smeće, te iako se teren sistemski svaki dan Äisti, neodgovorni pojedinci ponovo svakodnevno razbacuju otpatke. Ranije su tokom same izgradnje na terenu uniÅ¡teni i koÅ¡evi.

O tome je javno govorio i proslavljeni tuzlanski košarkaški trener Ozren Selesković koji je ujedno bio i prvi trener Jusufa Nurkića, kao i mnogobrojnih talenata tuzlanske regije koji su nakon rada sa Seleskovićem napravili velike karijere.

“Kao neko ko je svakodnevno na novootvorenom koÅ¡arkaÅ¡kom terenu koji je nedavno sveÄano dao na upotrebu naÅ¡a NBA zvijezda Jusuf Nurkić, koji je i finansirao izgradnju pomenutog terena, ne mogu, a da ne primjetim gotovo svako jutro veliku koliÄinu raznog smeća na i oko terena.

U samom krugu postoji pet velikih kanti za smeće, pa apelujem na djecu i omladinu da isto odlažu na za to predviđeno mjesto. Poštujte ovaj divni košarkaški teren koji je naš grad dobio na poklon od tako velikog sportaša i humaniste.

Dobra vijest je da gotovo svako jutro jedan simpatiÄni zaposlenik JP KOMPRED uredno pokupi svo smeće, izjadamo se jedan drugom uz osmijeh, ali nije u redu da se smeće u toku dana ne odlaže u pet velikih kanti pored terena”, kaže Selesković.

Podsjetimo, prilikom otvaranja terena istaknuto je kako je igralište pod nadzorom kamera, pa se nadamo da će nadležne institucije reagovati i barem preventivno djelovati.

(Reprezentacija.ba)