Uoči finalne utakmice Liga Šampiona između Man. CItya i Intera, za BT Sport i TNT Sport govorio je Edin Džeko (37).

Edin Džeko ističe kako jedva čeka finale.

“Biti u finalu Lige Šampiona protiv svog bivšeg kluba Citya, kojem sam jako blizak, za mene je veoma važna stvar. Na stadionu će biti mnogo navijača, obje ekipe, a ja jedva čekam da igram. Premiership je najteža liga za igranje, ali u Italiji je sve drugačije, puno se razmišlja o taktici i ljudi mnogo pričaju o fudbalu. Osim toga, italijanski treneri su jako dobro pripremljeni, pripremaju vas za svaki detalj, govore vam šta da radite u svakoj situaciji.

Za mene je to bilo novo, čuo sam za to, ali onda kada to doživite, sve je drugačije. Mislim da je igranje u Italiji važno za svakog igrača. Naprimjer, ja sam dosta napredovao kao fudbaler u ovih osam godina.”

Edin je odupljeven što će igrati finale, a kaže da je City favorit.

“Oduševljen sam što igram u finalu Lige Šampiona, to je prvi put i to sa 37 godina. Nikad ne reci nikad, ali može biti i posljednji i zato želim da uživam. Imali smo odličnu sezonu u Ligi Šampiona, manje uspješnu u ligi, ali smo osvojili i Kup i Superkup Italije. Zadovoljni smo i bit će to odlična utakmica za sve, jer igrati finale Lige Šampiona je ludo. Znamo da ćemo se, vjerovatno, suočiti s najboljim klubom na svijetu. 

Znamo da je City favorit, i znamo da ćemo morati da igramo kao tim. Nije dovoljno da damo 100 odsto, morat ćemo da damo više od toga ako želimo da pobijedimo tim kao što je Guardiolin. Ali, i mi smo čvrsti.”

Popularni Dijamant se osjeća dobro i sa 37 godina, a kazao je šta bi za njega bio savršen kraj.

“Osjećam se dobro, a to je najvažnije. Prošle i ove godine sam pokazao da još mogu da igram na visokom nivou, a to je ono što se na kraju računa. Sada mislim o finalu, onda ću razmišljati o budućnosti, ali ponavljam, osjećam se dobro.”

“Savršen kraj bit će ako Inter pobijedi. Mojim golom? To nije bitno, najvažnije je da pobijedimo.”

Talijanski mediji smatraju da će Džeko od prve minute igrati za Inter i tako imati prednost u odnosu na Lukakua.

Meč se igra u subotu od 21:00 sati.

(Reprezentacija.ba)