U subotu se igra finale ovogodišnje Lige Šampiona između Manchester Citya i Intera, a trener Nerrazurra Simone Inzaghi je govorio o Edinu Džeki.

Jedan od novinara je postavio pitanje Inzaghiju da li se odlučio za Džeku ili Lukakua u napadu, a trener Intera je odgovorio:

“Nisam odlučio. Nisam odlučio ništa, nisam odlučio ni ko će iograti u veznom redu, pa čak ni u odbrani. Na sreću, trenutno imam mogućnost da biram.

A ova mogućnost je najbolja stvar koja postoji. Ostaju još četiri treninga, trener može imati ideje, ali mnogo puta dođeš uveče i pomisliš na jednu stvar, a onda se ujutro i promijeniš ideje. Svoje sumnje nosiš do kraja”, kazao je Inzaghi i tako nije otkrio kome će dati prednost u napadu sa Martinezom.

Istovremeno talijanska Gazzetta piše kako je Edin Džeko u blagoj prednosti i da bi Dijamant trebao početi finale protiv svog bivšeg kluba.

Naveli su da je Džeko u prednosti zbog svoje statistike u jačim utakmica i protiv jakih protivnika, te da ima bolje određene kvalitete u čuvanju lopte i asistiranju.

Finale se igra u subotu u Istanbulu od 21.00 sati.

(Reprezentacija.ba)