Fudbalska reprezentacija BiH okupit će se u srijedu 7. juna u Zenici kako bi započela pripreme za utakmice protiv Portugala (17.06) i Luksemburga (20.06.).

Selektor Faruk Hadžibegić pozvao je na okupljanje 23 igrača, ali već sada je jasno kako neće moći računati na najbolji tim koji je stavio na spisak.

Zbog povrede su otpali Dennis Hadžikadunić i Ermedin Demirović, a dodatnu brigu stvorio je i Rade Krunić koji je jučer zbog povrede ranije završio nastup za svoj Milan.

Povrijeđene igrače zamijeniće igrači sa rezervnog spiska koji je Hadžibegić također objavio, a na kojem se nalaze Sanjin Prcić (Strassbourg), Haris Duljević (Hansa Rostock), Jasmin Mešanović (Kišvarda), Said Hamulić (Toulouse), Vladan Danilović (Nacional), Osman Hadžikić (Velež), Josip Ćorluka (Zrinjski), Hrvoje Barišić (Zrinjski), Elvir Duraković (FK Sarajevo) i Armin Hodžić (Željezničar).

Neki igrači su sezone završili još u aprilu, a većina njih je sezone završila pretprošlog vikenda. Tako se neki poput Anela Ahmedhodžića već nekoliko dana nalaze u Sarajevu.

Gledajući utakmice u martu BiH će ovaj put biti jača za Džeku, Kolašinca i Pjanića.

Za sada su kašnjenje najavili Edin Džeko zbog finala Lige Šampiona koje igra u subotu, te Luka Menalo koji se ženi u Čapljini.

Spisak Faruka Hadžibegića:

Golmani: Ibrahim Šehić (Konyaspor), Nikola Vasilj (St. Pauli), Kenan Pirić (AEK Larnaca)

Odbrana: Anel Ahmedhodžić (Sheffield United), Hrvoje Miličević (AEK Larnaca), Siniša Saničanin (Partizan), Adrian Leon Barišić (Osijek), Sead Kolašinac (Marseille), Amar Dedić (Red Bull Salzburg), Jusuf Gazibegović (Sturm Graz)

Vezni red: Amir Hadžiahmetović (Bešiktaš), Rade Krunić (Milan), Miralem Pjanić (Sharjah FC), Gojko Cimirot (Standard Liege), Dal Varešanović (FK Sarajevo), Benjamin Tahirović (AS Roma), Miroslav Stevanović (Servette)

Napad: Edin Džeko (Inter), Ermedin Demirović (Augsburg), Smail Prevljak (Eupen), Kenan Kodro (Fehervar), Nemanja Bilbija (Zrinjski) i Luka Menalo (Dinamo Zagreb).

U okviru utakmica Kvalifikacija za EURO, BiH će dočekati gostovati Portugalu i dočekati Luksemburg.

Susret sa Portugalom igra se u Lisabonu 17. juna, dok je meč sa Luksemburgom tri dana poslije u Zenici.

Stanje na tabeli naše grupe pogledajte ispod.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16