Manchester City i Inter 10. juna igraju veliko finale Lige Šampiona, a UEFA je donijela novu priču o finalu najjačeg klupskog takmičenja u Europi.

UEFA je napravila najavu uz naslov: “Finale Lige šampiona: Man City vs Inter – na šta treba paziti”, a najava ima četiri podnaslova.

U jednom od njih izdvojen je Edin Džeko, napadač Intera i kapiten Zmajeva. U nastavku UEFA-ina izdvojena priča:

“Džekin emotivni susret

“Finale 2023. će biti posebno emotivno za Edina Džeku, koji je u periodu od 2011. do 2016. upisao 72 gola u 189 nastupa za City. Dio ekipe Građana koja je 2012. završila 44-godišnje čekanje na titulu prvaka, veteran napadač će se prvi put suočiti sa svojim bivšim klubom u glavnom gradu Turske – sedam i po godina nakon odlaska u Seriju A.

Četvrti pogodak 37-godišnjaka u Ligi Šampiona ove sezone pokrenuo je pobjedu Intera od 3:0 nad rivalom Milanom u polufinalu. Još jedan protiv Guardioline ekipe učinio bi bosanskohercegovačkog napadača najstarijim strijelcem u historiji finala Lige Šampiona, nadmašivši Paola Maldinija, koji je imao 36 godina i 333 dana kada je otvorio gol na Olimpijskom stadionu Atatürk 2005. godine.”

Utakmica Manchester City – Inter igra se 10. juna od 21:00 sati u Istanbulu.

(Reprezentacija.ba)